Obraz, vrat in dekolte

Več volumna

in dvig

Prej ali slej se moramo vsi soočiti z izgubo volumna obraza.

Koža postane tanjša, kontura obraza izgine, obraz se pogosto zoži in čeljust postane manj napeta. Na določenih mestih (na primer pod očmi ali pod ličnicami) se pojavijo sence, ki lahko dajo utrujen videz. Dr. Ernest Novak je specialist na področju polnil, saj je v več kot 25 letih polepšal že mnogo zadovoljnih pacientov.

Z aplikacijo različnih vrst polnil na strateška mesta dosegamo zelo lepe in naravne rezultate.


Tretmaji

Nadomeščanje izgubljenega volumna s polnili s hialuronsko kislino (Restylane, Juvederm, Belotero)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, uživati v polnih ustnicah, licih ali ublažiti gube in brazde, je najbolje uporabiti polnila s hialuronsko kislino. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože, povečajo ustnice in korigirajo brazgotine.


 • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


 • Hialuronska kislina je naravno prisotna v telesu ter predstavlja pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od njenih lastnosti je, da nase veže vodo ter zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje. Koža zato postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je torej idealno za dodajanje volumna koži.  • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko polnilo s čvrstejšo sestavo lahko vstavimo globlje in je boljše za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje, kot je vstavljeno polnilo, daljši je rezultat.
Nadomeščanje volumna s kalcijevim hidroksiapatitom (Radiesse ™)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Radiesse ™ je prav tako polnilo, vendar s posebnim učinkom. Gel za injiciranje namreč vsebuje kalcijev hidroksiapatit, snov, ki spodbuja proizvodnjo kolagena v koži. To pomeni, da Radiesse ™ ne daje le takojšnjega volumna, ampak tudi, da se v mesecih po tretmaju volumen kože še naprej naravno povečuje, gube pa zbledijo ali izginejo. Ker se gel počasi raztaplja, se kolagenska vlakna podkožnega vezivnega tkiva povečajo, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat. Radiesse ™ se zato ne uporablja le za ustvarjanje volumna, ampak tudi za izboljšanje kakovosti kože.


 • Doktor Ernest Novak vešče uporablja različne tehnike injiciranja polnil in najsodobnejše pripomočke za injiciranje. Uporaba primernega polnila, najboljših tehnik in materialov za injiciranje ob poglobljenem znanju fiziologije sprememb kože in drugih tkiv starajočega se obraza omogočajo, da boste v očeh vsakogar po tretmaju videti privlačnejše.


 • Polnilo se injicira s tanko iglo ali vstavi skozi kanilo. To je odvisno od območja, ki ga želimo obdelati, kakovosti kože in lastnosti polnila. Po potrebi predel, ki ga je treba zdraviti, omrtvičimo s kremo ali injekcijo.


 • Ena od aplikacij polnila je namenjena zapolnjevanju gub, pri čemer se polnilo vnese na primer v nasmejane ali namrščene gube, gube na čelu, gube ob nosu in ustnicah ali gube na vratu in dekolteju. Polnila se uporabljajo tudi za dodajanje volumna delom obraza, kot so lica.


 • Tretma s polnilom običajno traja 15 do 45 minut. Po vstavitvi polnila se obdelano območje pogosto rahlo masira, da se polnilo enakomerno porazdeli. Uro po tretmaju lahko nanesete lahkotno ličilo. Po tretmaju je bolje, da vsaj eno uro ne telovadite. Obdelanega območja nekaj dni ne drgnite in pazite, da nanj ne pritiskate. Če imate modrico, se je pametno nekaj dni izogibati soncu.


 • Učinek zdravljenja s polnilom boste videli takoj, najboljši rezultat pa boste doživeli po 2 do 3 tednih. 


 • Včasih se lahko pojavijo blažji stranski učinki, kot so rahla pordelost, oteklina ali podplutbe. Ti simptomi običajno hitro izginejo. Pomembno je, da se izdelek injicira na prava mesta in da je natančno določena globina vbrizgavanja. Doktor Novak je izkušen strokovnjak in natančno ve, na kakšen način in kje je treba vstaviti določeno polnilo za najboljši rezultat.