Obraz, vrat in dekolte

Več volumna

in dvig

Prej ali slej se moramo vsi soočiti z izgubo volumna obraza.

Koža postane tanjša, kontura obraza izgine, obraz se pogosto zoži in čeljust postane manj napeta. Na določenih mestih na obrazu (na primer pod očmi ali pod ličnicami) se pojavijo sence, ki lahko dajo utrujen videz. Dr. Ernest Novaki je specialist na področju polnil.

Z uvedbo različnih vrst polnil na strateška mesta se dosegajo zelo lepi in naravni rezultati.


Tretmaji

Nadomeščanje izgubljenega volumna s polnili s hialuronsko kislino (Restylane, Juvederm, Belotero)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, uživati v polnih ustnicah, popolnih licih ali ublažiti gube in brazde je najbolje uporabiti polnila. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože, povečajo ustnice in korigirajo brazgotine.


 • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


 • Hialuronska kislina je pristovna naravno v telesu in je pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od lastnosti je, da nase veže vodo. Zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje. Koža postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je idealno za dodajanje volumna koži. 


 • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko je bolj čvrsta tista,  ki jo lahko vstavimo globlje in boljša za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje kot je polnilo, daljši je rezultat.
Nadomeščanje volumna s kalcijevim hidroksiapatitom (Radiesse ™)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Radiesse ™ je tudi polnilo, vendar s posebnim učinkom. Gel za injiciranje vsebuje kalcijev hidroksiapatit, snov, ki spodbuja proizvodnjo kolagena v koži. To pomeni, da Radiesse ™ ne daje le takojšnjega volumna, ampak tudi, da se v mesecih po tretmaju volumen kože še naprej povečuje na naraven način, gube pa zbledijo ali izginejo. Ker se gel počasi raztaplja, se kolagenska vlakna podkožnega vezivnega tkiva povečajo, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat. Radiesse ™ se zato ne uporablja le za ustvarjanje volumna, ampak tudi za izboljšanje kakovosti kože.


 • Doktor Ernest Novak vešče uporablja različne tehnike injiciranja polnil in najsodobnejše pripomočke za injiciranje. Uporaba primernega polnila, najboljše tehnike in materialov za injiciranje, omogočajo, ob poglobljenem znanju fiziologije sprememb kože in drugih tkiv starajočega se obraza, da boste v očeh vsakogar po tretmaju izgledali privlačnejše.


 • Polnilo se injicira s tanko iglo ali vstavi skozi kanilo. Ta je odvisno od območja, ki ga želimo obdelati, kakovosti kože in lastnosti polnila. Po potrebi predel, ki ga je treba zdraviti, omrtvičimo s kremo ali majhno injekcijo.


 • Ena od aplikacij polnila je zapolnjevanje gub, pri čemer se polnilo vnese na primer v nasmejane ali namrščene gube, gube na čelu, gube v nosu in ustnicah ali gube v vratu in dekolteju. Polnila se uporabljajo tudi za dajanje več volumna delom obraza, kot so lica.


 • Tretma s polnilom običajno traja 15 do 45 minut. Po vstavitvi polnila se obdelano območje pogosto rahlo masira, da se polnilo porazdeli enakomerno. Uro po tretmaju lahko nanesete lahek make-up. Po tretmaju je bolje, da vsaj eno uro ne telovadite. Obdelanega območja ne drgnite nekaj dni in pazite, da nanj ne pritiskate. Če imate modrico, se je pametno nekaj dni izogibati soncu.


 • Učinek zdravljenja s polnilom boste videli takoj, najboljši rezultat pa boste doživeli po 2 do 3 tednih. 


 • Včasih se lahko pojavijo manjši stranski učinki, kot so rahla pordelost, oteklina ali podplutbe. Ti simptomi običajno hitro izginejo. Pomembno je, da se izdelek injicira na prava mesta in da je natančno določena globina vbrizgavanja. Doktor Novak je izkušen strokovnjak in natančno ve, katero polnilo je treba vstaviti kako in kje za najboljši rezultat.