Telo

Kožne spremembe

Koža je največji organ v človeškem telesu. Z leti na njej nastaja vse več sprememb, ki so lahko tudi estetsko moteče.

Operacijsko je na željo bolnika mogoče odstraniti starostne in druge estetsko moteče spremembe na koži.

Dermatokirugija je področje pri katerem z minimalno invazivnimi postopki zagotovimo zdrav izgled in funkcijo kože.

Pacienti, pri katerih je bil opravljen dermatokirurški poseg, pričakujejo odličen rezultat, brez komplikacij.

Ker noben kirurški poseg ni brez tveganj, lahko maksimalne rezultate zagotovi le izkušen kirurg z odlično kirurško tehniko in profesionalnim pristopom.


Tretmaji

Korekcije brazgotin in drugih kožnih sprememb (estetska dermatokirurgija)

Kirurški poseg

Čas posega: 15-30 min

  • Poseg naredimo v lokalni anesteziji. Z zelo tanko injekcijsko iglo vbrizgamo v razkuženo kožo in podkožje okoli mesta, ki ga želimo izrezati, lokalni anestetik, t.j. sredstvo za omrtvičenje. Po doseženem popolnem omrtvičenju, izrežemo kožno spremembo, zaustavimo krvavitev in rano zašijemo.

  • Izrez tkiva vselej naredimo tako, da so šivi in pozneje brazgotina po operaciji čim manj opazni.

  • Kadar rane zaradi njene velikosti ni mogoče direktno zašiti, jo zapremo z ustreznim rekonstruktivnim posegom – s kožnim presadkom ali režnjem.

  • Večinoma se rane zacelijo že v nekaj dneh. Različni deli telesa so izpostavljeni različnim obremenitvam, zato odstranjujemo šive na najmanj obremenjenih vekah že po treh do petih dneh in na najbolj obremenjenih rokah in stopalih po dveh tednih.

  • Brazgotinjenje je odvisno od lokacije rane, smeri kirurškega reza in šivalne tehnike, še bolj pa od genetske zasnove vsakega posameznika. Naš cilj je, da bi bile brazgotine čim bolj nežne in neopazne. Po odstranitvi šivov je pomembna preventivna uporaba ustreznih protibrazgotinskih krem in obližev.

NEKATERE KOŽNE SPREMEMBE LAHKO PREDSTAVLJAJO TUDI RAKAVO NOVOTVORBO, ZATO BODITE POZORNI IN PRAVOČASNO OBIŠČITE SVOJEGA ZDRAVNIKA!