Obraz, vrat in dekolte

Gube in izrazne linije

Za staranje kože so med drugim značilne drobne linije, gube in izguba elastičnosti.

Najprej se pojavijo drobne črte in običajno tam, kjer se koža močno giblje, na primer okoli oči in ust. Na neki točki se te fine linije spremenijo v globlje gube. Vaš obraz je ponavadi prva stvar, ki jo nekdo vidi na vas in zato želite, da je koža tukaj čvrsta in sijoča.

V naši kliniki ponujamo različne napredne tretmaje in tehnike, ki vam lahko pomagajo.


Tretmaji

Injiciranje botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

  • Uporaba botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox) je med vsemi medicinskimi metodami, tako operacijskimi kot neoperacijskimi, najpopularnejša metoda zmanjševanja ali odstranjevanja obraznih gub. Botulinum toksin proizvaja bakterija clostridium botulinum. Ta snov deluje na mestu, kjer se živčni končiči povežejo z mišico in zagotavljajo, da živec ne more več prenašati signala do te mišice. Rezultat: mišica se ne more več krčiti in popusti. In prav ta učinek omogoča kozmetične tretmaje z botulinom toksinom.


  • Botulinum toksin se injicira s tanko iglo, da se za nekaj časa omogočajo mišice, ki se nehote krčijo. Najbolj znana aplikacija je zmanjšanje gub, ki so nastale pod vplivom mimike. Botulin toksin se lahko uporablja tudi za prekomerno znojenje (hiperhidrozo), pri odpravi škripanja zob, tenzijskih glavobolih in migreni. Skratka, botulinum toksin je pogosto idealno sredstvo za ponovno svež videz. 


  • Vsakemu posamezniku prilagojen sistem aplikacije omogoča upoštevanje in ohranjanje unikatnih značilnosti vsakega obraza. Sistem aplikacije, ki ga uporablja doktor Novak zagotavlja, da boste ob vsakem obisku dobili optimizirano, idealno število enot botulinum toksina. Optimizirano število enot botulinum toksina zagotavlja najbolj všečen in naraven rezultat.  • Po približno 3 do 4 dneh boste začeli opažati prve učinke zdravljenja. Po 2 tednih je učinek optimalen in gube iz dneva v dan bledijo. Nežna ličila lahko nanesete že eno uro po zdravljenju z botulin toksinom. Če imate modrice, se poskusite čim manj izpostavljenost sončni svetlobi. Ko opazite, da mišica spet začne pridobivati ​​moč, je najbolje, da takoj opravite vzdrževalno zdravljenje. Učinek zdravljenja bo zato trajal dlje.

  • Obstajajo kontraindikacije, kjer se ne smete zdraviti z botulinskim toksinom, kot so nosečnost in dojenje, okužba na območju zdravljenja, alergija na eno od sestavin zdravila in uporaba nekaterih zdravil.
Injiciranje polnil s hialuronsko kislino (Restylane, Juvederm, Belotero)

Nekirurški poseg

Čas trajanja tretmaja: 15 min

  • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, uživati v polnih ustnicah, popolnih licih ali ublažiti gube in brazde je najbolje uporabiti polnila. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože, povečajo ustnice in korigirajo brazgotine.


  • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


  • Hialuronska kislina je pristovna naravno v telesu in je pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od lastnosti je, da nase veže vodo. Zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje. Koža postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je idealno za dodajanje volumna koži.  • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko je bolj čvrsta tista, ki jo lahko vstavimo globlje in boljša za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje kot je polnilo, daljši je rezultat.