Tretmaji

Pomlajevanje kože s skinboosterji (Restylane vital, Restylane vital light)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Tretmaji s skinboosterji so namenjeni pomlajevanju kože, tako da ta postane bolj sijoča in napeta. Z vnašanjem posebno prirejene hialuronske kisline zagotovimo primerno hidracijo kože in napeto površino brez drobnih gubic.


 • Vsak tretma je sestavljen iz številnih mikro injekcijskih vnosov stabilizirane hialuronske kisline v kožo. Stabilizirana hialuronska kislina veže velike količine vode, ki jo nato oddaja v okolico in zagotovi optimalno hidracijo.


 • Tretma običajno traja 15 min. 


 • Posega ni možno enačiti z mezoterapijo, saj po posegu ni motečih kožnih izboklin (papule), učinek pa je izrazitejši in dolgotrajnejši.


 • Po posegu je okrevanje izjemno hitro, v nekaj urah izginejo znaki mikro injekcijskega posega.


 • Po posegu boste vi in drugi opazili sijočo ter napeto kožo.


 • Skinbooster tretmaje opravljamo na naslednjih področjih: obraz, vrat, dekolte, roke, nadlahti, kolena. Izjemna učinkovitost tretmajev s skinboosterji omogoča odlične rezultate pomlajevanja tudi na področjih, kjer drugih učinkovitih metod praktično ni (vrat, dekolte).
Medicinski kemični pilingi (TCA, piruvična kislina, glikolna kislina, salicilna kislina)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kemični piling je postopek, ki ga izvajamo z namenom izboljšanja videza kože na obrazu, vratu, dekolteju in rokah. 


 • Pri postopku nanesemo na kožo kislino, ki kemično vpliva na vrhnje plasti kože, kar povzroči njeno luščenje. Kemični vpliv se kaže tudi v pomlajevalnem učinku, saj v procesu obnavljanja kože po pilingu nastajajo nov kolagen, elastin, hialuronska kislina in druge sestavine kože. Posledica je bolj napeta koža in lepši videz z manj gubic, pigmentacij ter drugih nepravilnosti. 


 • Pri postopku kemičnega pilinga najprej očistimo in pripravimo kožo področja, ki ga bomo obravnavali, nato pa s posebnimi ščetkami nanj nanesemo kislino. Slednjo pustimo na koži nekaj minut, da učinkuje, kar pri agresivnejših kislinah povzroči bolj ali manj izražen pekoč občutek. Pri blažjih kislinah (mandelična, glikolna, piruvična…) neprijetnega občutka praktično ni, pri močnejših kislinah (triklorocetna-TCA, fenol) pa je pekoč občutek izrazitejši. Po nekaj minutah na kožo nanesemo substanco, ki v nekaj sekundah nevtralizira kislino, ter tako prekine učinek kisline na kožo. Z nanosom nevtralizatorja se hitro zmanjša ali pa povsem izgine tudi neprijeten občutek. Na koncu na kožo nanesemo nevtralno kremo.


 • Učinki kemičnega pilinga trajajo različno dolgo, običajno nekaj mesecev, odvisno od več dejavnikov: vrste uporabljene kisline, mesta in trajanja nanosa, starosti, strukture kože, načina življenja, zato je za vzdrževanje stanja postopek praviloma treba ponavljati.


 • Pred posegom se bo zdravnik z vami pogovoril o nujnosti in načinu posega. Poznati morate značilna tveganja in posledice posega, kakor tudi alternativne možnosti, da bi se lahko odločili in pristali na poseg.


 • Najpogostejša tveganja povezana s posegom so oteklina, rdečina, luščenje, suha koža, kruste, bolečina, ki pa normalno izvenijo v nekaj dneh. Lahko pride do vnetja, vendar je slednje zelo redko. Prav tako je možno brazgotinjenje in sprememba barve kože, čemur pa se lahko izognemo s pravilno nego in oskrbo po posegu.