Obraz, vrat in dekolte

Oči in veke

Oči so zelo pomemben del obraza, saj se ljudje zares povežemo šele z očesnim stikom.

Če vam je to všeč ali ne, si druga oseba vtis o vas oblikuje glede na vaš videz. Če imate vrečke pod očmi ali povešene veke, ste na pogled utrujeni. Vranje nožice (gube okrog oči) so lahko očarljive, hkrati pa vas lahko tudi navidezno postarajo.

Ponujamo vrsto tretmajev, ki zagotavljajo svež pogled in mlad videz. 

Možno je celo nekoliko dvigniti kotičke oči: z večjo napetostjo na očesni strani in z nanašanjem polnila na vogalih se kotički oči dvignejo.


Tretmaji

Korekcije spodnjih vek (podočnjaki) s hialuronsko kislino (Restylane, Juvederm, Belotero)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, korigirati podočnjake, uživati v popolnih licih ali ublažiti gube in brazde je najbolje uporabiti polnila. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože in korigirajo brazgotine.


 • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


 • Hialuronska kislina je pristovna naravno v telesu in je pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od lastnosti je, da nase veže vodo. Zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje. Koža postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je idealno za dodajanje volumna koži. 


 • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko je bolj čvrsta tista, ki jo lahko vstavimo globlje in boljša za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje kot je polnilo, daljši je rezultat.
Injiciranje botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Uporaba botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox) je med vsemi medicinskimi metodami, tako operacijskimi kot neoperacijskimi, najpopularnejša metoda zmanjševanja ali odstranjevanja obraznih gub. Botulinum toksin proizvaja bakterija clostridium botulinum. Ta snov deluje na mestu, kjer se živčni končiči povežejo z mišico in zagotavljajo, da živec ne more več prenašati signala do te mišice. Rezultat: mišica se ne more več krčiti, zato popusti. In prav ta učinek omogočajo kozmetični tretmaji z botulinom toksinom.


 • Botulinum toksin se injicira s tanko iglo, s čimer se za nekaj časa onemogočijo mišice, ki se nehote krčijo. Najbolj priljubljena aplikacija je za zmanjšanje gub, ki so nastale pod vplivom mimike. Botulin toksin pa se lahko uporablja tudi za prekomerno znojenje (hiperhidrozo), za odpravo škripanja zob (bruksizem), pri tenzijskih glavobolih in migreni. Skratka, botulinum toksin je pogosto idealno sredstvo za osvežen videz. 


 • Sistem aplikacije je prilagojen vsakemu posamezniku, zato nam omogoča upoštevanje in ohranjanje unikatnih značilnosti vsakega obraza. Sistem aplikacije, ki ga uporablja doktor Ernest Novak zagotavlja, da boste ob vsakem obisku dobili optimizirano, idealno število enot botulinum toksina. Optimizirano število enot botulinum toksina zagotavlja najbolj všečen in naraven rezultat.  • Po približno 3 do 4 dneh boste začeli opažati prve učinke zdravljenja. Po 2 tednih je učinek optimalen in gube iz dneva v dan bledijo. Nežna ličila lahko nanesete že eno uro po zdravljenju z botulin toksinom. Če imate modrice, se poskusite čim manj izpostavljati sončni svetlobi. Ko opazite, da mišica spet začne pridobivati ​​moč, je najbolje, da takoj opravite vzdrževalno zdravljenje. Učinek zdravljenja bo zato trajal dlje.


 • Botulinski toksin je varno zdravilo, ki ga zdravniki uporabljajo že dolgo. Vendar pa se včasih lahko pojavijo manjši neželeni učinki, kot so blaga pordelost, majhna oteklina ali modrica. Ti simptomi običajno hitro izginejo.
Korekcija povešene kože na vekah (blefaroplastika)

Kirurški poseg

Čas posega: 60 min

 • Vaše oči so pogosto prva stvar, ki jih drugi na vas opazijo. Radi rečemo tudi, da so oči ogledalo naše duše. Povešene veke pa nam dajejo vtis utrujenosti, žalosti ali celo jeze. S kirurško korekcijo vek vam lahko povrnemo svež pogled, saj boste z odstranitvijo odvečne kože zažareli v novi, bolj pozitivni luči.

 • Pri kirurški korekciji zgornjih vek odstranimo odvečno kožo in/ali maščobo. Kirurška korekcija spodnjih vek je podoben postopek kot operacija zgornjih vek, pri čemer posebno pozornost namenimo neželenim mešičkom pod očmi. 

 • Brazgotine so minimalne, praktično nevidne. Okrevanje poteka zelo hitro, v nekaj dneh. 

 • Poseg poteka v lokalni ali splošni anesteziji in traja približno eno uro. Pacient se vrne domov isti dan, nekaj ur po posegu. 

 • Zapleti po posegu so izjemno redki, se pa pri vsakem bolniku pojavi oteklina in modrica, kar je smiselno upoštevati pri načrtovanju okrevanja. Praviloma oboje izgine v 6–7 dneh. Končen rezultat je viden po enem mesecu in je trajen. Korekcija povešenih vek omogoča tudi popravo vidnega polja, kar nam omogoča boljše dojemanje stvari okoli nas.