Obraz, vrat in dekolte

Oči in veke

Oči so zelo pomemben del obraza. Ljudje se zares povežejo šele, ko se pogledajo v oči.

Če vam je to všeč ali ne, druga oseba oblikuje vašo podobo glede na vaš videz. Če imate vrečke pod očmi ali povešene veke, ste videti utrujeni. Vranje noge (gube okrog oči) so lahko očarljive, hkrati pa dajejo izgled, da ste starejši, kot v resnici ste.

Ponujamo vrsto tretmajev, ki zagotavljajo svež videz in mlad videz.

Možno je celo nekoliko dvigniti vogale oči: z večjo napetostjo na očesni strani in z nanašanjem polnila na vogalih se vogali oči dvignejo.


Tretmaji

Korekcije spodnjih vek (podočnjaki) s hialuronsko kislino (Restylane, Juvederm, Belotero)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, korigirati podočnjake, uživati v popolnih licih ali ublažiti gube in brazde je najbolje uporabiti polnila. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože in korigirajo brazgotine.


 • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


 • Hialuronska kislina je pristovna naravno v telesu in je pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od lastnosti je, da nase veže vodo. Zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje. Koža postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je idealno za dodajanje volumna koži. 


 • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko je bolj čvrsta tista, ki jo lahko vstavimo globlje in boljša za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje kot je polnilo, daljši je rezultat.
Injiciranje botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Uporaba botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox) je med vsemi medicinskimi metodami, tako operacijskimi kot neoperacijskimi, najpopularnejša metoda zmanjševanja ali odstranjevanja obraznih gub. Botulinum toksin proizvaja bakterija clostridium botulinum. Ta snov deluje na mestu, kjer se živčni končiči povežejo z mišico in zagotavljajo, da živec ne more več prenašati signala do te mišice. Rezultat: mišica se ne more več krčiti in popusti. In prav ta učinek omogoča kozmetične tretmaje z botulinom toksinom.


 • Botulinum toksin se injicira s tanko iglo, da se za nekaj časa omogočajo mišice, ki se nehote krčijo. Najbolj znana aplikacija je zmanjšanje gub, ki so nastale pod vplivom mimike. Botulin toksin se lahko uporablja tudi za prekomerno znojenje (hiperhidrozo), pri odpravi škripanja zob, tenzijskih glavobolih in migreni. Skratka, botulinum toksin je pogosto idealno sredstvo za ponovno svež videz.  


 • Vsakemu posamezniku prilagojen sistem aplikacije omogoča upoštevanje in ohranjanje unikatnih značilnosti vsakega obraza. Sistem aplikacije, ki ga uporablja doktor Novak zagotavlja, da boste ob vsakem obisku dobili optimizirano, idealno število enot botulinum  toksina. Optimizirano število enot botulinum toksina zagotavlja najbolj všečen in naraven rezultat.


 • Po približno 3 do 4 dneh boste začeli opažati prve učinke zdravljenja. Po 2 tednih je učinek optimalen in gube iz dneva v dan bledijo. Nežna ličila lahko nanesete že eno uro po zdravljenju z botulin toksinom. Če imate modrice, se poskusite čim manj izpostavljenost sončni svetlobi. Ko opazite, da mišica spet začne pridobivati ​​moč, je najbolje, da takoj opravite vzdrževalno zdravljenje. Učinek zdravljenja bo zato trajal dlje.


 • Botulinski toksin je varno zdravilo, ki ga zdravniki uporabljajo že dolgo. Vendar pa se včasih lahko pojavijo manjši neželeni učinki, kot so blaga pordelost, majhna oteklina ali modrica. Ti simptomi običajno hitro izginejo. 
Korekcija povešene kože na vekah (blefaroplastika)

Kirurški poseg

Čas posega: 60 min

 • Vaše oči so pogosto prva stvar, ki jih drugi opazijo na vas. Oči so ogledalo duše. Povešene veke dajejo vtis utrujenosti, žalosti ali pa celo jeze. S kirurško korekcijo vek lahko povrnemo vaš sijoč videz, saj boste z odstranitvijo odvečne kože zažareli v novi, bolj pozitivni luči.

 • Pri kirurški korekciji zgornjih vek odstranimo odvečno kožo in/ali maščobo. Kirurška korekcija spodnjih vek je podoben postopek kot operacija zgornjih vek, pri čemer posebno pozornost namenimo neželenim mešičkom pod očmi. 

 • Brazgotine so minimalne, praktično nevidne. Okrevanje poteka zelo hitro, v nekaj dneh. 

 • Poseg poteka v lokalni ali splošni anesteziji in traja približno eno uro. Pacient se vrne domov isti dan, nekaj ur po posegu. 

 • Zapleti po posegu so izjemno redki, se pa pri vsakem bolniku pojavi oteklina in modrica, kar je smiselno upoštevati pri planiranju okrevanja. Praviloma oboje izgine v 6 -7 dneh. Končen rezultat je viden po enem mesecu in je trajen. Korekcija povešenih vek omogoča tudi popravo vidnega polja, kar nam omogoča boljše dojemanje stvari okoli nas.