Obraz, vrat in dekolte

Ustnice

Ustnice so eden najbolj opaznih delov obraza, kar še posebej velja za pripadnice nežnejšega spola.

Ne glede na lepotne trende so polne in vabljive ustnice stalnica v dojemanju privlačnosti. Morda zato, ker mehke in polne ustnice delujejo senzualno in seksi, morda pa zato, ker dajejo vtis mladosti in zdravja. Ustnice pogosto spregledamo pri preprečevanju in odpravljanju znakov zgodnjega staranja. Večinoma postanejo spremembe na ustnicah, ki so posledica staranja, izrazite po štiridesetem letu starosti. V tem življenjskem obdobju se proizvodnja kolagena in hialuronske kisline že znatno zmanjša, koža pa postane opazno tanjša in manj prožna. Zaradi zmanjšanja količine podkožnega maščevja upada volumen mišice, ki sestavlja in daje obliko ustnici ter kosti v neposredni bližini ustnic, zato se tudi volumen in oblika ustnic opazno spremenita. Izrazne gube se poglobijo, ustni kotički se pričnejo obračati navzdol, zgornja ustnica pa se tanjša in postaja optično vse daljša. Mladostne in privlačne ustnice so brez gub, primernega sorazmernega volumna in kontur ter poudarjenih robov, položaj ustnih kotičkov pa nevtralen oziroma rahlo privzdignjen.


Najboljša pot do popolnih ustnic in sočnejšega videza je posvet z dr. Ernestom Novakom, ki ima 25-letne izkušnje s številnimi tehnikami izboljšanja videza ustnic ter drugih predelov obraza.

Danes je na slovenskem trgu veliko različnih vrst polnil s hialuronsko kislino, vendar je le nekaj takšnih, ki so specializirano narejena za injiciranje v ustnice. Le uporaba polnil najvišje in preverjene kakovosti omogoča vrhunske estetske rezultate z minimalnimi možnostmi za zaplete.


Tretmaji

Povečevanje ustnic s hialuronsko kislino (Restylane, Emervel, Juvederm)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

  • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, uživati v polnih ustnicah, popolnih licih ali ublažiti gube in brazde je najbolje uporabiti polnila. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože, povečajo ustnice in korigirajo brazgotine.


  • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


  • Hialuronska kislina je naravno prisotna v telesu ter predstavlja pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od njenih lastnosti je, da nase veže vodo, zato zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje, koža pa postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je idealno za dodajanje volumna koži.   • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko je čvrstejša tista, ki jo lahko vstavimo globlje in je boljša za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje, kot je polnilo, daljši je rezultat.