Telo

Maščobne obloge

Skrb za lepo oblikovano telo ni izključno ženski privilegij.

Kadar kljub intenzivni telesni vadbi in dieti ne morete doseči želenega videza, vam kirurški tretmaji omogočajo doseganje vrhunskih rezultatov. Maščobne obloge se tvorijo v vseh delih telesa, na primer v pasu, trebuhu, na spodnjem delu hrbta, stegnih in rokah, pod brado in celo na kolenih in gležnjih. Ljudje, ki imajo zdravo telesno težo in se z vadbo ne morejo znebiti lokalne maščobe, se lahko oglasijo k nam za zmanjšanje maščobe. 

Z različnimi tretmaji se učinkovito borimo proti lokalnim maščobnim oblogam, da dosežemo želeni obris telesa.


Tretmaji

Liposukcija

Kirurški poseg

Čas posega: 30-90 min

  • Liposukcija je kirurška metoda, pri kateri s posebnimi cevkami, ki jih uvedemo skozi minimalne odprtinice na koži, izsesamo maščobno tkivo.

  • Poseg je namenjen ljudem, ki imajo zdravo težo in se ne morejo znebiti kopičenja maščobe na primer na trebuhu, bokih, pasu, spodnjem delu hrbta, zadnjici, zgornjem ali spodnjem delu nog.

  • Poseg večinoma poteka v splošni anesteziji. Na kliniki se zadržite nekaj ur in še isti dan odidete domov. Učinek liposukcije je viden takoj, ko oteklina izgine. 

Injekcijska lipoliza (podbradek, trebuh, stegna in druge regije)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 30 min

  • Lipoliza je naravni proces, pri katerem telo razgradi maščobe in jih pretvori v energijo. Če se je lokalno nabralo veliko podkožne maščobe, pomaga, če močno spodbudimo lipolizo z injiciranjem deoksiholne kisline. Tako se lokalno razgradi maščoba, kopičenje maščobe pa se očitno zmanjša ali celo popolnoma odpravi v nekaj mesecih. Ta nega je idealna za manjše maščobne obloge, na primer pod brado.


  • Če se želite znebiti podkožnih maščobnih oblog v predelu čeljusti, pod brado, v vratu, na rokah, trebuhu, bokih, stegnih, kolenih ali gležnjih, vam lahko pomagamo z injekcijsko lipolizo, ki je še posebej primerna za manjše maščobne obloge, na primer dvojno brado. 


  • Preden zdravnik injicira snov, najprej označi območje, ki ga je treba zdraviti, vključno s kraji, kjer je treba injicirati. Zdravilo se nato s tanko iglo injicira v maščobno tkivo. To povzroči rahlo neprijeten, pekoč občutek. Injekcija traja le nekaj minut, nato pa se koža ohladi, neprijeten občutek pa skoraj takoj izgine.


  • V naslednjih dveh mesecih pride do pospešene razgradnje maščob in opazili boste, da se kopičenje maščobe zmanjšuje. Za optimalen rezultat se lahko zdravljenje ponovi 2- do največ 5-krat, vedno z razmikom 8 tednov.


  • Po zdravljenju z injekcijami lipolize lahko obdelano območje nabrekne in postane rdeče. Lahko se pojavi tudi nekaj modric, ki bodo – tako kot oteklina in rdečica – izginile same od sebe. Vsako bolečino po tretmaju je mogoče odpraviti s hlajenjem kože.


  • V prvih nekaj mesecih je pogosto čutiti podkožno otrdelost. Po 6 tednih je zmanjšanje maščobe jasno vidno in koža bo manj povešena. Končni rezultat je viden po šestih mesecih.