Obraz, vrat in dekolte

Pretirano znojenje

Pretirano znojenje, še posebej pod pazduhami, je nadležno in neudobno stanje, ki nas pogosto spravlja v zadrego.

Znojenje je pomembna telesna funkcija za nadzor temperature telesa, vendar pazdušne žleze znojnice predstavljajo le 2% vseh znojnic na telesu, zato tretma pazdušnih znojnic nima nobenega vpliva na nadzor telesne temperature ali pojav pretiranega znojenja na drugih delih telesa.

Raziskave so pokazale, da je uporaba botulinum toksina varen in uspešen način odprave pretiranega znojenja: v pazduhah, na rokah, stopalih, obrazu.


Tretmaji

Odprava pretiranega znojenja z injiciranjem botulinum toksina (pazduhe, roke, noge)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

  • Z botulinum toksinom ustavimo delovanje žlez znojnic v pazduhah ali na dlaneh in za 6 in več mesecev preprečimo moteče potenje.


  • Pri prekomernem znojenju botulin toksin blokira živec, ki nadzoruje žleze znojnice, tako da te ne morejo več proizvajati znoja.


  • Botulinski toksin je varno zdravilo, ki ga zdravniki uporabljajo že dolgo. Vendar pa se včasih lahko pojavijo manjši neželeni učinki, kot so blaga pordelost, majhna oteklina ali modrica. Ti simptomi običajno hitro izginejo.


  • Obstajajo kontraindikacije, kjer se ne smete zdraviti z botulinskim toksinom, kot so nosečnost in dojenje, okužba na območju zdravljenja, alergija na eno od sestavin zdravila in uporaba nekaterih zdravil.