Obraz, vrat in dekolte

Harmonija obraznih kontur

Z oblikovanjem kontur in uravnoteženjem oblik lahko izboljšamo ravnovesje med različnimi deli obraza.

Mnogi ljudje pridejo v našo kliniko, da bi se ubranili proti zunanjim znakom staranja. So pa tudi ljudje, ki želijo spremeniti obrise svojih obrazov. Na primer, nekoga lahko motijo ​​ozka čeljust, tanke ustnice ali manj privlačna

kostna struktura.

Dr. Ernest Novak bo natančno preučil značilnosti in proporce obraza ter natančno prisluhnil vašim željam.

Šele takrat bo predlagal tretma, po katerem se boste z večjim veseljem pogledali v ogledalo.


Tretmaji

Injiciranje botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Uporaba botulinum toksina (Dysport, Vistabel, Botox) je med vsemi medicinskimi metodami, tako operacijskimi kot neoperacijskimi, najpopularnejša metoda zmanjševanja ali odstranjevanja obraznih gub. Botulinum toksin proizvaja bakterija clostridium botulinum. Ta snov deluje na mestu, kjer se živčni končiči povežejo z mišico in zagotavljajo, da živec ne more več prenašati signala do te mišice. Rezultat: mišica se ne more več krčiti in popusti. In prav ta učinek omogoča kozmetične tretmaje z botulinom toksinom.


 • Botulinum toksin se injicira s tanko iglo, da se za nekaj časa omogočajo mišice, ki se nehote krčijo. Najbolj znana aplikacija je zmanjšanje gub, ki so nastale pod vplivom mimike. Botulin toksin se lahko uporablja tudi za prekomerno znojenje (hiperhidrozo), pri odpravi škripanja zob, tenzijskih glavobolih in migreni. Skratka, botulinum toksin je pogosto idealno sredstvo za ponovno svež videz. 


 • Vsakemu posamezniku prilagojen sistem aplikacije omogoča upoštevanje in ohranjanje unikatnih značilnosti vsakega obraza. Sistem aplikacije, ki ga uporablja doktor Novak zagotavlja, da boste ob vsakem obisku dobili optimizirano, idealno število enot botulinum toksina. Optimizirano število enot botulinum toksina zagotavlja najbolj všečen in naraven rezultat. • Po približno 3 do 4 dneh boste začeli opažati prve učinke zdravljenja. Po 2 tednih je učinek optimalen in gube iz dneva v dan bledijo. Nežna ličila lahko nanesete že eno uro po zdravljenju z botulin toksinom. Če imate modrice, se poskusite čim manj izpostavljenost sončni svetlobi. Ko opazite, da mišica spet začne pridobivati ​​moč, je najbolje, da takoj opravite vzdrževalno zdravljenje. Učinek zdravljenja bo zato trajal dlje.

 • Obstajajo kontraindikacije, kjer se ne smete zdraviti z botulinskim toksinom, kot so nosečnost in dojenje, okužba na območju zdravljenja, alergija na eno od sestavin zdravila in uporaba nekaterih zdravil.
Injiciranje polnil s hialuronsko kislino (Restylane, Juvederm, Belotero)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kadar želimo obnoviti mladostno napetost obraza, uživati v polnih ustnicah, popolnih licih ali ublažiti gube in brazde je najbolje uporabiti polnila. Z njimi dodamo potreben volumen in zagotovimo takojšen rezultat. Neoperativni popravki z vbrizgavanjem polnil zgladijo obrazne linije in gube, obnovijo volumen in polnost kože, povečajo ustnice in korigirajo brazgotine.


 • Vbrizgavanje polnila je neoperacijski postopek pomlajevanja, s katerim dosežemo želeno transformacijo hitreje kot s kirurškim posegom, ob zelo hitrem okrevanju. Rezultati so začasni, vendar jih je enostavno vzdrževati.


 • Hialuronska kislina je pristovna naravno v telesu in je pomemben sestavni del sklepov, kože in podkožnega vezivnega tkiva. Ena od lastnosti je, da nase veže vodo. Zagotavlja volumen in hidratacijo. S staranjem se količina hialuronske kisline v našem telesu zmanjšuje. Koža postane bolj suha in manj elastična. Polnilo s hialuronsko kislino je idealno za dodajanje volumna koži. • To polnilo uporabljamo v več sestavah: od mehkejšega do bolj čvrstega. Mehka sestava je primerna za zapolnjevanje drobnih gub, saj jo je mogoče vbrizgati površinsko, medtem ko je bolj čvrsta tista, ki jo lahko vstavimo globlje in boljša za dodajanje več volumna ali za dvig tkiva. Globlje kot je polnilo, daljši je rezultat.
Nadomeščanje volumna s kalcijevim hidroksiapatitom (Radiesse)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Radiesse ™ je tudi polnilo, vendar s posebnim učinkom. Gel za injiciranje vsebuje kalcijev hidroksiapatit, snov, ki spodbuja proizvodnjo kolagena v koži. To pomeni, da Radiesse ™ ne daje le takojšnjega volumna, ampak tudi, da se v mesecih po tretmaju volumen kože še naprej povečuje na naraven način, gube pa zbledijo ali izginejo. Ker se gel počasi raztaplja, se kolagenska vlakna podkožnega vezivnega tkiva povečajo, kar zagotavlja dolgotrajen rezultat. Radiesse ™ se zato ne uporablja le za ustvarjanje volumna, ampak tudi za izboljšanje kakovosti kože.


 • Doktor Ernest Novak vešče uporablja različne tehnike injiciranja polnil in najsodobnejše pripomočke za injiciranje. Uporaba primernega polnila, najboljše tehnike in materialov za injiciranje, omogočajo, ob poglobljenem znanju fiziologije sprememb kože in drugih tkiv starajočega se obraza, da boste v očeh vsakogar po tretmaju izgledali privlačnejše.


 • Polnilo se injicira s tanko iglo ali vstavi skozi kanilo. Ta je odvisno od območja, ki ga želimo obdelati, kakovosti kože in lastnosti polnila. Po potrebi predel, ki ga je treba zdraviti, omrtvičimo s kremo ali majhno injekcijo.


 • Ena od aplikacij polnila je zapolnjevanje gub, pri čemer se polnilo vnese na primer v nasmejane ali namrščene gube, gube na čelu, gube v nosu in ustnicah ali gube v vratu in dekolteju. Polnila se uporabljajo tudi za dajanje več volumna delom obraza, kot so lica.


 • Tretma s polnilom običajno traja 15 do 45 minut. Po vstavitvi polnila se obdelano območje pogosto rahlo masira, da se polnilo porazdeli enakomerno. Uro po tretmaju lahko nanesete lahek make-up. Po tretmaju je bolje, da vsaj eno uro ne telovadite. Obdelanega območja ne drgnite nekaj dni in pazite, da nanj ne pritiskate. Če imate modrico, se je pametno nekaj dni izogibati soncu.


 • Učinek zdravljenja s polnilom boste videli takoj, najboljši rezultat pa boste doživeli po 2 do 3 tednih. 


 • Včasih se lahko pojavijo manjši stranski učinki, kot so rahla pordelost, oteklina ali podplutbe. Ti simptomi običajno hitro izginejo. Pomembno je, da se izdelek injicira na prava mesta in da je natančno določena globina vbrizgavanja. Doktor Novak je izkušen strokovnjak in natančno ve, katero polnilo je treba vstaviti kako in kje za najboljši rezultat.
Lipofiling (polnjenje z lastno maščobo)

Kirurški poseg

Čas posega: 75 minut

 • Mehka tkiva lahko povečamo na naraven način brez vidnih brazgotin z injiciranjem lastne maščobe, ki jo z liposukcijo odvzamemo na drugem delu telesa.


 • Z lipofilingom in liposukcijo preoblikujemo telo brez vidnih brazgotin in umetnih materialov. Maščobo lahko uporabimo za povečanje lic, ustnic, dojk, zadnjice in korekcijo brazgotin. V prvih treh mesecih po injiciranju se nekaj maščobe raztopi, zato je poseg včasih treba ponoviti. 


 • Vbrizgavanje maščobe (angl. Lipofilling) je poseg, pri katerem lastno maščobo uporabimo kot polnilo za vrzeli in povečanje mehkih tkiv. Poseg je razdeljen v tri stopnje: odvzem maščobe na dajalskem mestu z liposukcijo, čiščenje in izolacija maščobnih celic, vbrizgavanje maščobe s posebnimi iglami (cevkami). Maščobo vbrizgamo v več plasteh, da bi bilo kar največ maščobnih celic v stiku s sprejemnim tkivom in tako dobilo zadostno količino kisika in hranil za preživetje. 


 • Prednost posega je, da dodatno preoblikujemo predel telesa, kjer se je nakopičila maščoba. Maščobo za lipofiling najpogosteje izsesamo iz trebuha, bokov, stegen ali notranje strani kolen. Če je potrebno manjše povečanje ali nadomestitev manjše vrzeli, poseg lahko opravimo v lokalni anesteziji, sicer pa v splošni. Za želeni rezultat je poseg včasih treba ponoviti po treh do šestih mesecih.
Kirurške niti (Silhuette Soft, Aptos)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 30 minut

 • Rezultati pomlajevanja z resorbilnimi nitmi Silhouette soft se razvijajo in pojavijo v obdobju nekaj tednov. Vidni so več mesecev, odvisno od številnih dejavnikov. Delovanje je začasno, prehodno.

 • Pri postopku pomlajevanja z resorbilnimi nitmi Silhouette soft najprej z zelo tanko iglo vnesemo lokalni anestetik na mesta vstopa in izstopa niti na obrazu. Po tretmaju zato pacienti občutijo odrevenelost na mestu vbrizganja, ki pa po nekaj urah izzveni. Kljub anesteziji včasih pacienti občutijo vstavljanje niti kot bolečino, je pa ta bistveno manjša kot brez uporabe lokalne anestezije. Ko dosežemo primerno omrtvičenost, s pomočjo igel napeljemo Silhouette niti pod kožo na željenem mestu in niti napnemo v želeni položaj. Na koncu namestimo majhne obliže.