Tretmaji

Pomlajevanje kože s skinboosterji (Restylane vital, Restylane vital light)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Tretmaji s skinboosterji so namenjeni pomlajevanju kože, tako da le-ta postane bolj sijoča in napeta. Z vnašanjem posebno prirejene hialuronske kisline zagotovimo primerno hidracijo kože in napeto površino brez drobnih gubic.


 • Vsak tretma je sestavljen iz številnih mikro injekcijskih vnosov stabilizirane hialuronske kisline v samo kožo. Stabilizirana hialuronska kislina veže velike količine vode, ki jo nato oddaja v okolico in zagotovi optimalno hidracijo.


 • Tretma traja običajno 15 min. 


 • Posega ni možno enačiti z mezoterapijo, saj po posegu ni motečih kožnih izboklin (papule), učinek pa je izrazitejši in dolgotrajnejši.


 • Po posegu je okrevanje izjemno hitro, v nekaj urah izginejo znaki mikro injekcijskega posega.


 • Po posegu boste vi in drugi opazili sijočo in napeto kožo.


 • Skinbooster tretmaje opravljamo na naslednjih področjih: obraz, vrat, dekolte, roke, nadlahti, kolena.. Izjemna učinkovitost tretmajev s skinboosterji omogoča odlične rezultate pomlajevanja tudi na področjih, kjer drugih učinkovitih metod praktično ni (vrat, dekolte).
Medicinski kemični pilingi (TCA, piruvična kislina, glikolna kislina, salicilna kislina)

Nekirurški poseg

Čas tretmaja: 15 min

 • Kemični piling je postopek, ki ga izvajamo z namenom izboljšanja videza kože na obrazu, vratu, dekolteju in rokah. 

 • Pri postopku nanesemo na kožo kislino, ki kemično vpliva na povrhnje plasti kože, kar povzroči luščenje kože. Kemični vpliv se kaže tudi v pomlajevalnem učinku, saj v procesu obnavljanja kože po pilingu nastaja nov kolagen, elastin, hialuronska kislina in druge sestavine kože, kar ima za posledico bolj napeto kožo in boljši videz kože z manj gubic, pigmentacij in drugih nepravilnosti. 


 • Pri postopku kemičnega pilinga najprej očistimo in pripravimo kožo področja, ki ga bomo tretirali, nato pa s posebnimi ščetkami nanesemo kislino na želeno področje. Kislino nato pustimo na koži nekaj minut, da učinkuje, kar pri agresivnejših kislinah povzroči bolj ali manj izražen pekoč občutek. Pri bolj blagih kislinah (mandelična, glikolna, piruvična,…) neprijetnega občutka praktično ni, pri močnejših kislinah (triklorocetna-TCA, fenol) pa je pekoč občutek izrazitejši. Po nekaj minutah na kožo nanesemo substanco, ki v nekaj sekundah nevtralizira kislino, ter tako prekine učinek kisline na kožo. Z nanosom nevtralizatorja se hitro zmanjša ali pa povsem izgine tudi neprijeten občutek. Na koncu na kožo nanesemo nevtralno kremo.


 • Učinki kemičnega pilinga trajajo različno dolgo, običajno nekaj mesecev, odvisno od več dejavnikov: vrste uporabljene kisline, mesta in trajanja aplikacije, starosti, strukture kože, načina življenja, zato je za vzdrževanja stanja postopek praviloma potrebno ponavljati.


 • Pred posegom se bo zdravnik z vami pogovoril o nujnosti in načinu posega. Poznati morate značilna tveganja in posledice posega, kakor tudi alternativne možnosti, da bi se lahko odločili in pristali na poseg.


 • Najpogostejša tveganja povezana s posegom so oteklina, rdečina, luščenje, suha koža, kruste, bolečina, ki pa normalno izvenijo v nekaj dneh. Lahko pride do vnetja vendar zelo redko, prva tako je možno brazgotinjenje in sprememba barve kože katerim pa se lahko izognemo s pravilno nego in oskrbo po posegu.